Fysiske bitcoin-mynter

Fysiske bitcoins eksisterer. Bitcoin er i seg selv en digital valuta, og fysike bitcoin-mynter er derfor mest som en kuriositet og et samlerobjekt, heller enn et betalingsmiddel.

Fysiske bitcoins
29. mai 2024 av Mynter.net / Mynter

Gratis bitcoin- og kryptovaluta trading - Prøv demo her!

Fysiske bitcoin har eksistert i mange år, men det er ikke et typisk betalingsmiddel av den grunn. Dette er en type mynter som kan ha stor interesse for en smal målgruppe, slik som for eksempel myntsamlere som også er opptatt av kryptovaluta.

Verdiøkning på fysiske bitcoin-mynter kan selvfølgelig finne sted, men bare tiden vil vise om dette er gode investeringsobjekter.

Her er noen kjente fysiske bitcoin-mynter:

  • Casascius mynter
  • Alitin Mint
  • Titan Bitcoin mynter
  • Cryptmint mynter
  • Antana Coins
  • Ravenbit Satoshi mynter
  • CoinedBits
  • Lealana coins

Casascius mynter

Kanskje den mest kjente av alle bitcoin-mynter fra den fysiske verden. Casascius-myntene ble laget av Mike Cladwell, og navnet er arvet fra hans brukernavn i et nettforum. Selgeren har sluttet og gjenopptatt salget flere ganger, blant annet har han blitt stoppet av de amerikanske myndighetene på grunn av at myntsalget var hevdet å være i strid med lovverket.

Casacius-myntene bærer bitcoins-logoen og var belagt med gull eller andre verdifulle metaller.

Alitin Mint

Dette er et samlerobjekt, og har motiver av den berømte økonomiske pioneeren Adam Smith såvel som Joan of Arc. Dette er sølvmynter og de ble produsert i et lite antall.

Kjøp av fysiske Bitcoin mynter

Ved å bruke eBay eller direkte oppsøke forhandlere av disse myntene kan man kjøpe fysiske bitcoins. Verdien på disse myntene behøver på ingen måte å samsvare med kursen på bitcoin for øvrig, og det er derfor mest som et samlerobjekt.

Det faktum at mange av disse myntene har blitt produsert helt eller delvis av verdifulle metaller, gjør at myntene i seg selv har en viss verdi uavhengig av prisen på bitcoin.

Handle bitcoin og andre kryptovaluta på nett Handle krypto her

Handle bitcoin online

Handle bitcoin og annen kryptovaluta: De beste sidene til kryptokjøp og -salg

Det finnes et hav av tilbydere innen kjøp og salg av bitcoin og annen kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles på uregulerte kryptobørser, men det er risikosport. Heldigvis er det noen nettmeglere som følger utviklingen, og nå kan du handle kryptovaluta via regulerte og trygge markedsplasser.