Slutten på penger

Kontanter og fysiske penger fases ut, sentralbankene trykker penger som aldri før, og kryptovaluta blir stadig mer utbredt. Er dette slutten på penger, og kan pengene dine bli verdiløse?

Slutten på penger

Slutten på penger? Tradisjonelle penger kan bli verdiløse. Kryptovaluta er heller ingen trygg havn, men myndighetene verden over har advart mot bitcoin, ICO og digitale valuta, samtidig som de selv har kjøpt store mengder kryptovaluta.

25. mai 2024 av Mynter.net / Penger

Gratis bitcoin- og kryptovaluta trading - Prøv demo her!

Sentralbankene verden over trykker penger helt ukritisk. De trykker som om man kan skape uendelig mye av en valuta uten at det vil påvirke verdien nevneverdig.

Hva vil skje når den alminnelige borger aner ugler i mosen. Verdensøkonomien fungerer ikke, men stadig nye triks brukes for å dekke over skader som ikke lar seg reparere.

Dette kan bli veldig farlig, panikken vil bryte ut. Folk vil bli oppmerksomme på de faktiske forhold. Verdensøkonomien er ikke bærekraftig. Snart vil massene forstå alvoret, men når vi er der vil det være for sent.

Begynnelsen på slutten på penger

På papiret blomstrer verdensøkonomien nok en gang, og siste finanskrise er allerede glemt. Grådigheten i markedet er sterkere enn frykten for korreksjon, bobler og langvarige nedgangstider.

Vil det komme et sjokk snart? Kan penger bli verdiløse inne kort tid?

Kina har store dollarreserver, men kjøper gull så fort de kan. Mange profilerte investorer har gått ut og advart mot at en betydelig devaluering av dollaren står for døren.

Det er ikke bare dollar som blir spådd en apokalyptisk fremtid. Andre store valuta har mottatt tilsvarende advarsler. Ingen statlig valuta er trygg. Til tross for mørke skyer på himmelen lukker mange øynene i grådighetens navn. Med lukkede øyne kan man opprettholde illusjonen om skyfri himmel. Enn så lenge.

Ingen vet nøyaktig hva som vil skje dersom en av verdens største valuta vil falle. Andre statlige valuta kan lide samme skjebne. Verdens statlige valutaer er knyttet sammen i et komplekst system, og når en valuta faller, kan andre valuta falle som dominobrikker.

Ingen trygg havn for den som eier penger

Inntil videre bør man spørre seg selv om pengene virkelig står trygt i banken, og hva man kan gjøre for å spre risikoen.

Populariteten til kryptovaluta er et tegn på at flere søker alternativer til tradisjonell pengeplassering. I dag er hverken banksparing, aksjer, aksjefond, obligasjoner eller eiendom en trygg havn.

Løsningen er kanskje å spre risikoen. Kryptovaluta er kanskje ikke svaret, men det å plassere alle pengene i tradisjonelle investeringer og spareformer er ikke lenger noe som bør oppfattes som trygt.

Venter man for lenge, kan det være for sent. Det kan virke utenkelig at penger blir verdiløse over natten. Verdensøkonomien har blitt rammet av sjokk tidligere, men neste gang kan bli annerledes.

Pengetrykking av nye fantasillioner har blitt prøvd tidligere, og verden har gått videre. Dette spillet kan fortsette, men det er bare snakk om tid før folk vil forstå hva som egentlig foregår.

Penger eller kryptovaluta?

Tradisjonelle penger kan bli verdiløse. Kryptovaluta er heller ingen trygg havn, men myndighetene verden over har advart mot bitcoin, ICO og digitale valuta, samtidig som de selv har kjøpt store mengder kryptovaluta.

Enda godt vi lever i en verden der myndigher er til å stole på og ingenting holdes skjult fra offentligheten.

Handle bitcoin og andre kryptovaluta på nett Handle krypto her

Pengenes historie

Pengenes historie

Hva er penger? Å gi en god og fulldekkende definisjon er vanskelig. Penger er nemlig basert på et svært komplekst system, et sårbart systemet som kan kollapse når som helst.

Handle bitcoin online

Handle bitcoin og annen kryptovaluta: De beste sidene til kryptokjøp og -salg

Det finnes et hav av tilbydere innen kjøp og salg av bitcoin og annen kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles på uregulerte kryptobørser, men det er risikosport. Heldigvis er det noen nettmeglere som følger utviklingen, og nå kan du handle kryptovaluta via regulerte og trygge markedsplasser.