Ripple: En av de største kryptovaluta

Ripple er en av de største kryptovaluta, skrevet i C++ og muliggjør RTGS. Har ISC-lisens og utvikles via selskapet Ripple siden 2012. Les om denne digitale valutaen og handel med ripple-mynter her.

26. mai 2024 av Mynter.net / Populære digitale valuta

Gratis bitcoin- og kryptovaluta trading - Prøv demo her!

Ripple er et realtids bruttooppgjørssystem; på engelsk kjent som RTGS, som er en forkortelse for real time gross settlement. Det er dessuten mer enn dette. Det er også et verktøy for valutaveksling og et pengeoverføringsnettverk (dette nettverket er kjent som Ripple Transaksjons Protocol (RTXP), ofte forkortet Ripple-protokollen.

Hvordan ripple er bygget

Ripple er bygget på en internettprotokoll på en distribuert åpen kildekode. Kryptovalutaen ble utgitt i 2012 og har som hensikt å sikre og gratis overføre globale finansielle transaksjoner av enhver størrelse uten tilbakebetalinger.

Som digital valuta støtter Ripple tokens, som representerer fiat-valuta, kryptovaluta, nettsamfunn eller en hvilken som helst annen verdienhet.

Kjernen i Ripple

Kjernen i Ripple er ganske interessant. Den er basert på en felles, offentlig database eller hovedbok, likt de fleste andre kryptovaluta på mange måter, men bruker en konsensusprosess som gir mulighet for betalinger, utveksling og overføring i en distribuert prosess som mange beskriver som ekstra trygg og velfungerende.

Mange har kritisert denne valutaen, men mye av dette er uten grunn og nettverket faktisk operere uten Ripple-selskapet. Blant de som validerer transaksjoner finnes alt fra selskaper, internettleverandører og til og med det kjente MiT universitetet (Massachusetts Institute of Technology).

Ripple er blitt svært populært og er en av de aller mest populære kryptovaluta i verden. Brukt av blant annet selskaper som UBS og Santander.

Kilder: Wikipedia

Handle Ripple

Det er mulig å kjøpe og selge ripple via en rekke børser som tilbyr kryptovalutahandel, og det kan også kjøpes derivater i ripple, som er finansielle produkter som speiler prisen til ripple, uten at man faktisk kjøper eller eier den digitale valutaen.

Handle bitcoin og andre kryptovaluta på nett Handle krypto her

Bitcoin

Bitcoin handel

Her kan du lære om den populære kryptovalutaen og handel med bitcoin. Les også om de viktigste bitcoin-selskaper som alle kryptohandlere bør kjenne til.

Handle bitcoin online

Handle bitcoin og annen kryptovaluta: De beste sidene til kryptokjøp og -salg

Det finnes et hav av tilbydere innen kjøp og salg av bitcoin og annen kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles på uregulerte kryptobørser, men det er risikosport. Heldigvis er det noen nettmeglere som følger utviklingen, og nå kan du handle kryptovaluta via regulerte og trygge markedsplasser.

Ethereum

Ethereum

Ethereum er basert på åpen kildekode og blockchainbasert databehandlingsplattform med smartkontrakt-funksjonalitet.

IOTA guiden

IOTA

IOTA er en åpen distribuert ledger omtales som neste generasjon blockchain, og som ryggmargen til tingenes internett.