Litecoin: Bitcoins lillebror?

Hvis bitcoin er gull, er litecoin som sølv. Det er mye som skiller de to, blant annet krypteringen og en differanse i tid mellom utvinning av blokkene.

Litecoin
21. mai 2024 av Mynter.net / Kryptovaluta

Gratis bitcoin- og kryptovaluta trading - Prøv demo her!

Litecoin har to vesentlige forskjeller fra bitcoin, dette er:

  1. Krypteringsalgoritmen
  2. Tiden mellom utvinning

Litecoin bruker såkalt Scrypt til kryptering, mens bitcoin som kjent benytter seg av SHA-265.

Takket være et engasjert community er litecoin fortsatt relevant blant kryptovalutaene, og kanskje vil den i fremtiden oppnå samme vekst som vi den senere tiden har sett i bitcoin?

Utvinningsintervallet i litecoin er satt til 5 minutter, som er halvparten av standarden for bitcoin som er på 10 minutter.

Det er mulig å betale med litecoin på de fleste steder som tillater bitcoin, da de fleste betalingstjenester som tillater bitcoin også har integrert denne kryptovalutaen.

Handle bitcoin og andre kryptovaluta på nett Handle krypto her

Handle bitcoin online

Handle bitcoin og annen kryptovaluta: De beste sidene til kryptokjøp og -salg

Det finnes et hav av tilbydere innen kjøp og salg av bitcoin og annen kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles på uregulerte kryptobørser, men det er risikosport. Heldigvis er det noen nettmeglere som følger utviklingen, og nå kan du handle kryptovaluta via regulerte og trygge markedsplasser.

Peercoin

Peercoin

Peercoin er basert på et vitenskapelig dokument fra 2012, og er i stor grad insprert av bitcoin. Den deler også mye av kildekoden og teknisk implementering av bitcoin.

Ripple

Ripple: En helt annerledes kryptovaluta?

Ripple er mye på en gang. Det er en sanntids-betalingsprotokoll, det er en valutabørs, og det er et nettverk for remittering, alt styrt av selskapet Ripple.

Dodgecoin

Dodgecoin: Seriøst useriøst, men helt seriøst

Dodgecoin var nermest lansert som en spøk, men har nå blitt til så mye mer enn det. Det er en kryptovaluta på linje med andre, og representerer forholdsvis store verdier i kryptovaluta-universet.