Begynne med bitcoin: Slik handler du bitcoin

Er du nybegynner i bitcoin og prøver å finne ut hvordan du kommer i gang med bitcoin? Da er du på riktig sted. Få greie på alt det som er viktig å vite om bitcoin i første omgang.

Begynne med bitcoin: Slik handler du bitcoin

BITCOIN kan handles på uregulerte børser, men kan også handles hos regulerte nettmeglere, vi liker godt denne nettmegleren til kryptovalutahandel.

26. mai 2024 av Mynter.net / Bitcoin

Gratis bitcoin- og kryptovaluta trading - Prøv demo her!

Det er viktig å være klar over alle fordelene og ulempene ved bitcoin.

Som du kanskje allerede vet er bitcoin basert på en teknologi som kalles for blokkjede (block chain). Dette er en teknologi som byr på helt nye muligheter på svært mange områder, ikke bare i forhold handel og pengeoverføring mellom mennesker.

Bitcoin eliminerer problemet med forfalskede penger

Vær klar over at det ikke er mulig å forfalske bitcoins. Bitcoins kan ikke forfalskes. Det kan imidlertid være noen som forsøker å svindle, men da handler man ikke med ekte bitcoin.

På samme måte som det ikke finnes falsk gull, så finnes det ikke falsk bitcoin. Enten er noe gull, eller så er det ikke gull. Slik er det også for bitcoin, men det er mye enklere å avgjøre om en bitcoin er ekte eller ikke.

Hvis man handler bitcoin gjennom blokkjede, og holder seg informert om hvordan bitcoinhandel foregår, skal man kunne være sikker på at det man kjøper faktisk er bitcoin. Når det gjelder gull krever det omfattende analyse av hvert gram for å være sikker på at man faktisk eier ekte gull.

Med bitcoin er det ingen problem å avgjøre om man faktisk har ekte bitcoins. Falske bitcoins og svindel med bitcoin er et ikke-eksisterende problem, dersom man holder seg informert om hvordan bitcoin handles.

Bitcoin kan sendes billig til hvem som helst, når som helst

Det er enkelt å betale med bitcoin. Man kan sende penger til hvem som helst i hele verden til svært lave kostnader.

Dette med at bitcoin innebærer lave kostnader er en diskutabel påstand, da bitcoin aktiverer et elektronisk system som krever enorme mengder strøm. Faktisk så mye at enkelte hevder at bitcoin bidrar til global oppvarming.

Bitcoin er ikke anonymt, men personvernet er likevel bra

Tidligere var bitcoin en populær digital valuta blant kriminelle, under den oppfatning at det var en anonym kryptovaluta. Dette er ikke tilfellet i det hele tatt.

Bitcoins kan faktisk spores og nye teknologier gjør det mulig for myndigheter å avsløre hvem bitcoin-brukeren er. Likevel krever dette svært avansert teknologi og et datagrunnlag som kun myndigheter har, men med politimetoder og militær kapasitet vil det ikke være noen problemer å spore opp bitcoinbrukere hvor som helst i verden.

Personvernet er likevel svært bra når det gjelder bitcoin. Det er et mye større inngrep i personvernet å benytte kredittkort, bankkort eller til og med kontanter. Det er ingen spøk: Moderne teknologi medfører at selv kontantbruk teknisk sett kan spores til enkeltindivider, selv om det i dag fortsatt finnes personvernlovgivning som beskytter oss mot dette til en viss grad.

Med bitcoin er det du som kontrollerer pengene

En revolusjon som startet med bitcoin var den at eierene av pengene selv var de som kontrollerte pengene.

Du trenger ikke være avhengig av en bank, et finansforetak eller en operatør av digitale lommebøker.

Denne friheten er en av grunnene til at kryptovaluta har blitt så populære. Mange har blitt mer skeptiske til mydngihetenes håndtering av økonomien og innser at de har begrenset kontroll over inflasjon og penger som betalingsmiddel. Individer over hele verden søker alternative valuta, og kryptovaluta ser ut til å være en av de beste løsningene akkurat nå.

Transaksjoner med bitcoin verifiseres grundig

En fordel med bitcoin-transaksjoner er at de må bekreftes. Verifiseringsprosessen må finne sted minst en gang, men gjerne mange flere ganger.

Noen velger å verifisere transaksjoner mellom seks til ti ganger for å være på den sikre siden. Etter at dette har blitt gjort vil transaksjonen forbli irreversibel for alltid.

Med bitcoin er det ingen angrerett på transaksjoner

Dette er en bra ting. Angrerett kan misbrukes, og dette er et alvorlig problem på mange nivåer. Med bitcoin er det partene direkte som avgjør om motpart skal få mulighet til å reversere en transaksjon. Ingen tredjeparter kan komme inn og kreve at en transaksjon reverseres, selvsagt med mindre en slik situasjon eskalerer og ender med en rettskraftig avgjørelse.

Angrerett er altså et problem, og bitcoin har ikke dette problemet. Et problem med angrerett kan illustreres med for eksempel transaksjoner via PayPal:

En handel mellom selger og kjøper, der kjøper bestiller og betaler for noen varer, som selger deretter sender til kjøper. Problemet som kan oppstå er dersom kjøper på uærlig vis hevder at varen defekt, ikke som avtalt, ikke mottatt, eller på annen måte kommer med uriktige påstander. Selger blir tvunget til å refundere beløpet og må ta tapet, samtidig som kjøper får varen gratis (gjennom uærlige metoder). Til PayPal sitt forsvar har de gode garantier, og om dette er et problem i praksis skal vi ikke mene noe om.

Det er likevel slik at med bitcoin så er det opp til den enkelte å avgjøre om man ønsker å føre penger tilbake til motpart.

Bitcoin blir stadig mer akseptert

Det er mange år siden bitcoin ble tatt i bruk for første gang som et betalingsmiddel.

Den berømte pizzaen som ble betalt med bitcoin for flere år siden er ett eksempel: Den gang var ikke bitcoin verdt så mye, men i dagens verdi ville denne pizzaen kostet flere hundre millioner dollar.

I dag finnes det svært mange bitcoin nettbutikker og netttjenester som gjør det mulig å gjøre opp for seg ved å betale med digitale valuta.

Selv om det finnes mange allerede, er det antatt at dette kommer til å bli langt mer utbredt i årene fremover.

Det å kreve betaling i bitcoins er også en måte å tilegne seg bitcoins på. I stedet for å veksle inn bitcoins med andre valuta, kan man altså få oppgjøret direkte i bitcoin dersom man utfører et arbeid på nettet.

Spekulasjon i bitcoin prisen

Hva som er fremtiden til bitcoin er det ingen som vet ennå, men det er uten tvil en spennende utvikling.

Bitcoin-prisen går opp og ned som en karusell, og det kan være en nervepirrende affære å være deltaker som spekulant eller trader i kryptovaluta.

Det vi kan si med sikkerhet er at det er mange som har tjent store penger på bitcoin, og enda flere vil det nok bli.

Med jevne mellomrom snakkes det om at det er en boble og at bitcoin-prisen vil falle som en stein. Det har skjedd før, men den har alltid kommet tilbake, og stadig når den nye nivåer.

Noen spår at i fremtiden vil bitcoins være så verdifulle at selv velstående mennesker ikke vil ha råd til å kjøpe en eneste bitcoin. De har kanskje råd til en villa og hytte, men en bitcoin vil være like eksklusivt som å eie et privatfly.

Dersom hele verdensøkonomien skal erstattes av digitale valuta, vil vi definitivt se en prisutvikling som ikke kan sammenlignes med noe annet fra historien.

Hva veien videre for bitcoin er, skal vi være forsiktige å spå, men vi har en sterk antagelse at fremtiden til digitale valuta vil representere et skifte i hele den finansielle verden.

Kryptovaluta kommer til å skape økonomiske ringvirkninger som vil være uten sidestykke i menneskets historie.

Handle bitcoin og andre kryptovaluta på nett Handle krypto her

Handle bitcoin online

Handle bitcoin og annen kryptovaluta: De beste sidene til kryptokjøp og -salg

Det finnes et hav av tilbydere innen kjøp og salg av bitcoin og annen kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles på uregulerte kryptobørser, men det er risikosport. Heldigvis er det noen nettmeglere som følger utviklingen, og nå kan du handle kryptovaluta via regulerte og trygge markedsplasser.

Kryptovaluta foredrag

Foredrag om bitcoin og kryptovaluta

Her har vi samlet noen foredrag fra universiteter om bitcoin og kryptovaluta. Disse er gratis og koster deg kun den tiden det tar å se disse.

Hvordan kjøpe Bitcoin

Hvordan kjøpe Bitcoin

Kryptovaluta har blitt populært, og mange ønsker et raskt svar på hvordan man kjøper bitcoin. Målet med denne artikkelen er å hjelpe deg å kjøpe din første bitcoin.

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Bitcoin er noe alle vil ha, men likevel er det mange som klør seg i hodet over hvordan man kan få tak i bitcoins. Dette innlegget vil forhåpentligvis kurere kløe i hodebunnen samtidig som du vil få hjelp til å tilegne deg dine første bitcoin.

Få en bitcoin-lommebok

Få en bitcoin-lommebok

Det er ikke vanskelig å lage en bitcoin-lommebok. Det finnes allerede mange måter å gjøre dette på, og her skal vi gi deg noen ideer til hvordan du kan begynne.