Beskytte ditt personvern ved bruk av bitcoin

Her er noen tips som kan hjelpe deg dersom du vil besktte personvernet ditt når du bruker bitcoin.

Personvern og bitcoin
26. mai 2024 av Mynter.net / Bitcoin

Gratis bitcoin- og kryptovaluta trading - Prøv demo her!

Personvern er vitkig, og det er spesielt to viktige ting man kan gjøre for å beskytte din identitet når du handler med bitcoin:

  1. Opprett en ny bitcoin-lommebok for hver transaksjon
  2. Hold din bitcoin-adresse skjult for andre

1. Bruk nye bitcoin-lommebøker for hver transaksjon

Det første er å opprette en ny bitcoin-lommebok når du mottar betaling via bitcoin. I stedet for å få betalt til den samme bitcoin-lommeboken som du har brukt tidligere, så oppretter du en ny lommebok for hver transaksjon.

Bruker du samme lommebok til å betale for produkt A og produkt B, vil alle i hele verden kunne se at den som kjøpte A også har kjøpt B. Den som mottar betalingen vil derfor enkelt kunne se hvilke lommebøker som tidligere har vært brukt. Større kommersielle selskaper kan sette sammen informasjon og gjøre disse til noe svært transparent, slik at det i realiteten ikke eksisterer noe personvern i forhold til dine tidligere bitcointransaksjoner.

Løsningen er altså å kreve en ny bitcoin-lommebok for hver gang man mottar et beløp eller sender et beløp i bitcoin. Ved å sende og motta til en "fersk" og nyetablert bitcoin-lommebok, vil det ikke være noe som knytter denne til dine andre transaksjoner. Dette er kanskje det viktigste du kan gjøre for å holde dine transaksjoner mindre transparent ved bruk av bitcoin. Husk likevel at fullstendig anonymitet ikke er mulig gjennom bitcoins.

2. Hold din bitcoin-adresse skjult

En annen ting du kan gjøre for å beskytte ditt personvern, er å holde bitcoin-adressen din skjult. Mange publiserer denne adressen offentlig, slik at det skal være enklere å betale inn til lommeboken. Dette er hensiktsmessig for eksempel dersom man ønsker donasjoner eller vil gjøre det enkelt å tilrettelegge for betalinger, men det kompromitterer altså din sikkerhet i forhold til beskyttelse av personvernet når du bruke bitcoin.

Derfor er det et godt råd nummer to at du skal holde din bitcoin-adresse skjult for alle andre. Siden det kan være mulig å gjøre feil på dette området, og at det kan forekomme en glipp der andre faktisk likevel får kjennskap til bitcoin-adressen din, så er det også viktig å følge råd nummer en: Opprett en ny lommebok for hver transaksjon du utfører i bitcoin-nettverket.

Disse to enkle rådene kan hjelpe deg med å beskytte personvernet ditt. Som alltid er det slik at det å beskytte personvernet vil være en tidkrevende prosess, og mange vil være fristet til å gjøre det på den enkle måten i stedet for å ta ekstra forhåndsregler som dette. Valget er ditt, avhengig av hva du mener er viktigst. Det finnes altså måter å beskytte personvernet til en viss grad når man kjøper og selger bitcoin, men det er altså en prosess som kan oppleves som tidkrevende.

Handle bitcoin og andre kryptovaluta på nett Handle krypto her

Handle bitcoin online

Handle bitcoin og annen kryptovaluta: De beste sidene til kryptokjøp og -salg

Det finnes et hav av tilbydere innen kjøp og salg av bitcoin og annen kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles på uregulerte kryptobørser, men det er risikosport. Heldigvis er det noen nettmeglere som følger utviklingen, og nå kan du handle kryptovaluta via regulerte og trygge markedsplasser.

Kryptovaluta foredrag

Foredrag om bitcoin og kryptovaluta

Her har vi samlet noen foredrag fra universiteter om bitcoin og kryptovaluta. Disse er gratis og koster deg kun den tiden det tar å se disse.

Hvordan kjøpe Bitcoin

Hvordan kjøpe Bitcoin

Kryptovaluta har blitt populært, og mange ønsker et raskt svar på hvordan man kjøper bitcoin. Målet med denne artikkelen er å hjelpe deg å kjøpe din første bitcoin.

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Bitcoin er noe alle vil ha, men likevel er det mange som klør seg i hodet over hvordan man kan få tak i bitcoins. Dette innlegget vil forhåpentligvis kurere kløe i hodebunnen samtidig som du vil få hjelp til å tilegne deg dine første bitcoin.

Få en bitcoin-lommebok

Få en bitcoin-lommebok

Det er ikke vanskelig å lage en bitcoin-lommebok. Det finnes allerede mange måter å gjøre dette på, og her skal vi gi deg noen ideer til hvordan du kan begynne.