Hvordan skaffe seg bitcoins

Et av de første spørsmål som dukker opp når man har fattet interessen for bitcoin er: Hvordan skaffer man seg bitcoins? Finn ut hva du må gjøre for å få bitcoins her.

21. mai 2024 av Mynter.net / Bitcoin

Gratis bitcoin- og kryptovaluta trading - Prøv demo her!

Det finnes mange måter å skaffe seg bitcoins, og her skal vi se på flere alternativer.

1. Få noen til å gi deg bitcoins.

Det desidert enkleste ville vært om noen ønsket å gi deg bitcoins, for eksempel som betaling for et eller annet. For de fleste som leser dette, er det nok ikke noen som venter på å betale deg i bitcoin.

2. Skaffe bitcoins via bitcoin-børser

Det naturlige valget da vil være å oppsøke en bitcoin-forhandler eller en bitcoin-børs. Eksempler på slike børser er Coinbase, Quoine, Kraken, LocalBitcoins, BTCChina, Cubits og Uphold. Det finnes hundrevis av disse, tusenvis om man regner mindre forhandlere. Hvilken du bør benytte avhenger av en rekke faktorer, som for eksempel din lokasjon, dine preferanser i forhold til personvern og trygghet ved overføringer.

Dessverre er det slik at dersom du skal handle via de etablerte børsene slik at du må igjennom forholdsvis byråkratiske prosesser, som innebærer at du må bevise din identitet, du må dele kontaktinformasjon og så videre. Dette strider kanskje litt mot bitcoins vesen, men regulering i de fleste land gjør det umulig å omgå disse prosedyrene på lovlig vis.

Bitcoin-børser har ikke den samme beskyttelsen som en bank har. Dersom de går konkurs vil dine midler generelt sett være tapt. Det samme kan også sies dersom din bitcoin-forhandler blir ranet eller hacket, noe som var tilfelle for den berømte Mt Gox børsen, der et stort antall bitcoin-eiere tapte et ukjent milliardbeløp.

Prosessen med å handle bitcoins på en bitcoin-børs starter gjerne med at man registrerer en konto, og man får en bekreftelse på e-post som man må godkjenne. Dette er standard verifiseringsprosesser som du sikkert er kjent med fra andre situasjoner, for eksempel ved registrering av en Facebook-profil eller ved etablering av en ny e-postadresse. Når du så har registrert deg som en bruker, kan prosessen med den faktiske opprettelsen av kontoen begynne, som innebærer at du må verifisere din identitet.

Gi kun bort dine personalia til aktører du anser som seriøse, som har tilfredsstillende personvernbeskyttelse, og som du er villig til å stole på. Prøv ikke å forfalske eller å gi mangelfulle opplysninger når du registrerer deg, da dette kan hindre deg i å få lov til å opprette en konto. Velg aktør du stoler på først, slik at du ikke trenger å være tilbakeholdende med informasjon.

3. Direkte handel ansikt til ansikt

Det som på engelsk kalles OTC (over the counter) er også en alternativ måte å handle bitcoins på. Her må man kunne vite at man kan stole på motparten.

Dette gir deg muligens bedre anonymitet i forhold til å handle via en bitcoin-børs. Såklart avhengig av at din motpart ikke annonserer transaksjonen mellom dere til resten av verden. Bitcoin-handel er uansett ikke fullstendig anonymt i utgangspunktet, uansett hvordan man ser på det.

Det finnes altså mange måter å skaffe seg bitcoins, og ved å benytte en av alternativene over kan du altså bli en eier av denne spennende digitale valutaen. Når du så har fått tak i noen bitcoins, kan du bruke dette til å handle med på nettet, som spekulasjon og der du bare eier bitcoins i håp om at de skal bli mye mer verdt en gang i fremtiden (mange har tjent store penger på dette tidligere, og ingen vet hvor høyt bitcoin-prisen faktisk vil gå).

Handle bitcoin og andre kryptovaluta på nett Handle krypto her

Handle bitcoin online

Handle bitcoin og annen kryptovaluta: De beste sidene til kryptokjøp og -salg

Det finnes et hav av tilbydere innen kjøp og salg av bitcoin og annen kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles på uregulerte kryptobørser, men det er risikosport. Heldigvis er det noen nettmeglere som følger utviklingen, og nå kan du handle kryptovaluta via regulerte og trygge markedsplasser.

Kryptovaluta foredrag

Foredrag om bitcoin og kryptovaluta

Her har vi samlet noen foredrag fra universiteter om bitcoin og kryptovaluta. Disse er gratis og koster deg kun den tiden det tar å se disse.

Hvordan kjøpe Bitcoin

Hvordan kjøpe Bitcoin

Kryptovaluta har blitt populært, og mange ønsker et raskt svar på hvordan man kjøper bitcoin. Målet med denne artikkelen er å hjelpe deg å kjøpe din første bitcoin.

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Bitcoin er noe alle vil ha, men likevel er det mange som klør seg i hodet over hvordan man kan få tak i bitcoins. Dette innlegget vil forhåpentligvis kurere kløe i hodebunnen samtidig som du vil få hjelp til å tilegne deg dine første bitcoin.

Få en bitcoin-lommebok

Få en bitcoin-lommebok

Det er ikke vanskelig å lage en bitcoin-lommebok. Det finnes allerede mange måter å gjøre dette på, og her skal vi gi deg noen ideer til hvordan du kan begynne.