Hvordan kjøpe Bitcoin

Kryptovaluta har blitt populært, og mange ønsker et raskt svar på hvordan man kjøper bitcoin. Målet med denne artikkelen er å hjelpe deg å kjøpe din første bitcoin.

bitcoin kjøpe handle

Handel med bitcoin kan virke komplisert, og det kan det også være. Gebyrene kan også være omfattende. Målet med denne teksten er å gi en enkel presentasjon i hvordan man kan kjøpe bitcoin eller bitcoin-derivater, og dermed ta del i eventuell prisoppgang i den digitale valutaen. Den enkleste og raskeste fremgangsmåten vil være å kjøpe bitcoin gjennom en CFD-tjeneste, denne fremgangsmåten eliminerer dine gebyrer, og du kan tjene uansett om prisen på bitcoin går opp eller ned.

25. mai 2024 av Mynter.net / Bitcoin

Gratis bitcoin- og kryptovaluta trading - Prøv demo her!

5 minutter: Les denne guiden til bitcoinhandel, og kjøp din første bitcoin eller bitcoin-derivat.

Her vil du lære mer om:

Det er ikke lenger billig å kjøpe 1 bitcoin. Fremgangsmåten på hvordan du kjøper bitcoin kommer vi straks til, men først noen innspill vedrørende prisen på bitcoin.

Hva koster en bitcoin?

Kursen på bitcoin endrer seg konstant, og den er heller aldri helt den samme på de forskjellige markedsplassene hvor kryptovaluta handles. Dagens bitcoin pris er ulik det den var i går, og slik vil det fortsette.

Bitcoin er ikke bilig nå for tiden, i den forstand at alle kan kjøpe seg en bitcoin. Allerede i slutten av 2017 var én eneste bitcoin mer verdt enn den gjenomsnittlige husholdning hadde i sparepenger. Det skal kanskje ikke så mye til, siden mange har mer gjeld enn egenkapital, og dermed null effektiv formue.

Uansett så er det altså ikke hvem som helst som kan kjøpe seg 1 bitcoin, for ikke å snakke om hundre bitcoins eller mer. De som kjøpte tusener av bitcoins for mange år siden og latt være å selge før toppen, er nå mangemillionærer.

Dersom du ikke har penger til én bitcoin, har du kanskje likevel litt penger som kan brukes til å kjøpe en del av en bitcoin. Man kan for eksempel kjøpe 0,0001 bitcoin. Det er fortsatt noe mange vil ha råd til, men du skal ikke se bort i fra at det å eie en eneste bitcoin i fremtiden vil tilsvare det å eie egen bolig, om vi ser utelukkende på verdien.

Risiko ved kjøp av bitcoin

Enten du skal kjøpe mye eller bare litt bitcoin, så må du gjøre dine egne undersøkelser på forhånd. Selv om det kan virke usannsynlig nå, så er det ikke umulig at bitcoin kan bli helt verdiløs i fremtiden. Vi har sett store kursfall i bitcoin tidligere, og dersom du skal kjøpe bitcoin må du forstå at det innebærer høy risiko.

Et godt råd har typisk vært å kjøpe bitcoin kun med penger man har råd til å tape. I ettertid kan vi se at det å pantsette hus og kjøpe bitcoin med kredittkortgjeld ville vært lukurativt, men siden ingen var i stand til å si noe sikkert om den fremtidige prisutviklingen ville det vært risikabelt.

Guide til hvordan du kjøper bitcoin

Å handle bitcoin er enkelt, og fremgangsmåten kommer an på hvilken markedsplass du vil benytte for bitcoin-handel.

Her er en vanlig fremgangsmåte for kjøp av bitcoin:

  1. Åpne en konto hos en markedsplass for digitale valuta. Coinbase er et populært alternativ, men det finnes mange andre tilsvarende markedsplasser. Start derfor med å åpne en konto på Coinbase eller en tilsvarende markedsplass.
  2. Verifiser din identitet. Coinbase vil kreve at du identifiserer deg med førerkort eller pass. Et bilde av dette kan sendes direkte via deres nettsider når du har logget deg inn.
  3. Angi betalingsinformasjonen din. Legg inn din kortinformasjon eller tilknytt din bankkonto. Dette er nødvendig dersom du skal handle digitale valuta på markedsplassen.
  4. Handle bitcoin. Når din bruker er verifisert og betalingsmetode angitt, kan du begynne å kjøpe bitcoin og andre digitale valuta.

Det er ikke vanskeligere enn dette, og fremgangsmåten over er alt du trenger for å begynne å kjøpe bitcoin. Du kan nå bli den stolte eier av en bitcoin. Dersom du ikke har så mye penger å investere eller bare ønsker å handle litt, kan du bli den stolte eier av en brøkdel av en bitcoin.

Dersom prisen på bitcoin går opp i forhold til den valuta du kjøpte med, vil du ha en urealisert gevinst. Når du så beslutter å selge bitcoin tilbake til din lokale valuta, har du en realisert gevinst.

Andre måter å kjøpe bitcoin

Den fremgangsmåten som er beskrevet over er bare en av mange måter å skaffe seg bitcoins.

Dessverre er de fleste markedsplasser hvor man kan kjøpe bitcoins svært dyre, og gebyrene er skyhøye. Dermed må man se en ekstremt stor økning i prisen på bitcoin før man i realiteten kan begynne å snakke om positiv avkastning.

En alternativ måte å kjøpe bitcoin vil være å handle kryptovaluta-derivater i stedet av å kjøpe digitale valutaer direkte.

Handel med bitcoin-derivater foregår vanligvis på følgende måte:

  1. Registrer en bruker og konto hos en CFD-tjeneste som tilbyr handel i kryptovaluta inkludert bitcoin. Se anbefalt handelstjeneste under.
  2. Verifiser din identitet med førerkort, pass eller annen identfikasjon. Dette er et krav og en bransjenorm tilsvarende det som finnes for andre markedsplasser for kryptovaluta og tradisjonelle nettmegler. Du kan ikke kjøpe bitcoin anonymt uansett, det er en myte. Verifisering med identifikasjon er noe du ikke kommer unna dersom du skal kjøpe bitcoins.
  3. Begynne å handle bitcoin i form av derivater. CFD-er er et giret produkt og det betyr at man kan oppnå større prisbevegelser enn det underliggende verdipapiret (i dette tilfellet bitcoin). Det betyr at man kan oppnå større avkastning enn hva som er tilfellet om man kun investerer direkte i bitcoin. Det betyr også at risikoen blir betydelig større, og man kan tape hele den innskutte kapitalen.

CFD-handel i bitcoin

Det finnes flere tilbydere av CFD-handel. De beste CFD-tjenestene har ofte gode handelsbetingelser og handel med bitcoin gjennom derivater er enkelt og foregår direkte over nettet. Det er selvsagt en forutsetning at man har satt seg inn i risikoen og at man forstår hvordan dette fungerer. Den som ønsker mer om dette kan finne mye god informasjon så snart man har åpnet en konto.

Handle bitcoin og andre kryptovaluta på nett Handle krypto her

Handle bitcoin online

Handle bitcoin og annen kryptovaluta: De beste sidene til kryptokjøp og -salg

Det finnes et hav av tilbydere innen kjøp og salg av bitcoin og annen kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles på uregulerte kryptobørser, men det er risikosport. Heldigvis er det noen nettmeglere som følger utviklingen, og nå kan du handle kryptovaluta via regulerte og trygge markedsplasser.

Kryptovaluta foredrag

Foredrag om bitcoin og kryptovaluta

Her har vi samlet noen foredrag fra universiteter om bitcoin og kryptovaluta. Disse er gratis og koster deg kun den tiden det tar å se disse.

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Bitcoin er noe alle vil ha, men likevel er det mange som klør seg i hodet over hvordan man kan få tak i bitcoins. Dette innlegget vil forhåpentligvis kurere kløe i hodebunnen samtidig som du vil få hjelp til å tilegne deg dine første bitcoin.

Få en bitcoin-lommebok

Få en bitcoin-lommebok

Det er ikke vanskelig å lage en bitcoin-lommebok. Det finnes allerede mange måter å gjøre dette på, og her skal vi gi deg noen ideer til hvordan du kan begynne.

Begynne med bitcoin: Slik handler du bitcoin

Begynne med bitcoin: Slik handler du bitcoin

Er du nybegynner i bitcoin og prøver å finne ut hvordan du kommer i gang med bitcoin? Da er du på riktig sted. Få greie på alt det som er viktig å vite om bitcoin i første omgang.