Bitcoin

Når bitcoin ble lansert, var det en helt ny form for penger. Her skal vi ta for oss alt fra det helt grunnleggende med kryptovalutaen bitcoin, til mer avanserte temaer som angår bitcoin og blokkjede. Vi skal utforske hvordan bitcoin oppstod, hvordan teknologien bak bitcoin fungerer og ikke minst hvordan man kan bruke bitcoin som penger, og også hvordan man kan investere i bitcoin eller handle denne kryptovalutaen for å tjene penger.

Handle bitcoin online

Handle bitcoin og annen kryptovaluta: De beste sidene til kryptokjøp og -salg

Det finnes et hav av tilbydere innen kjøp og salg av bitcoin og annen kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles på uregulerte kryptobørser, men det er risikosport. Heldigvis er det noen nettmeglere som følger utviklingen, og nå kan du handle kryptovaluta via regulerte og trygge markedsplasser.

Kryptovaluta foredrag

Foredrag om bitcoin og kryptovaluta

Her har vi samlet noen foredrag fra universiteter om bitcoin og kryptovaluta. Disse er gratis og koster deg kun den tiden det tar å se disse.

Hvordan kjøpe Bitcoin

Hvordan kjøpe Bitcoin

Kryptovaluta har blitt populært, og mange ønsker et raskt svar på hvordan man kjøper bitcoin. Målet med denne artikkelen er å hjelpe deg å kjøpe din første bitcoin.

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Bitcoin er noe alle vil ha, men likevel er det mange som klør seg i hodet over hvordan man kan få tak i bitcoins. Dette innlegget vil forhåpentligvis kurere kløe i hodebunnen samtidig som du vil få hjelp til å tilegne deg dine første bitcoin.

Få en bitcoin-lommebok

Få en bitcoin-lommebok

Det er ikke vanskelig å lage en bitcoin-lommebok. Det finnes allerede mange måter å gjøre dette på, og her skal vi gi deg noen ideer til hvordan du kan begynne.

Begynne med bitcoin: Slik handler du bitcoin

Begynne med bitcoin: Slik handler du bitcoin

Er du nybegynner i bitcoin og prøver å finne ut hvordan du kommer i gang med bitcoin? Da er du på riktig sted. Få greie på alt det som er viktig å vite om bitcoin i første omgang.

Blockchain

Blockchain, også kjent som blokkjede

Blockchain er en spennende teknologi som ikke nødvendigvis trenger å dreie seg om bitcoin eller finans i det hele tatt. Lær mer om blokkjeder her.

Bitcoin mining

Bitcoin mining: Grave etter bitcoins?

Bitcoin mining vil si å utvinne bitcoin fra det kryptologiske universet. Det har lite til felles med vanlig gullgraving eller gruvedrift, men noen fellestrekk er det kanskje. Lær om bitcoin mining her.

Irreversible bitcoinbetalinger

Betalinger med bitcoin er irreversible

Det er ikke mulig å angre på en bitcoin-betaling. Gjort er gjort og spist er spist. Betalinger med bitcoin er altså irreversible.

Sikre bitcoin-lommeboken

Hvordan sikre bitcoin-lommeboken

Akkurat som om du vil holde din ordinære lommebok trygg, vil du også sikre din digitale bitcoin-lommebok. Bitcoin kan sikres svært godt i en lommebok med de riktige tiltakene. Les mer om det her.

Bitcoin-adresse

Bitcoin-adresse og lommebok

Hva er en bitcoin-adresse? Hva er en bitcoin lommebok? Her får du svar på de vanligste spørsmålene vedrørende bitcoin-adresse og -lommebok.

Bitcoin-børser

Bitcoin-børser

Det finnes i hovedsak to forskjellige typer bitcoin-børser. Dette er det vi kanskje kan kalle for de direkte børsene, og de vanlige børsene.

Hvordan skaffe seg bitcoins

Et av de første spørsmål som dukker opp når man har fattet interessen for bitcoin er: Hvordan skaffer man seg bitcoins? Finn ut hva du må gjøre for å få bitcoins her.

Personvern og bitcoin

Beskytte ditt personvern ved bruk av bitcoin

Her er noen tips som kan hjelpe deg dersom du vil besktte personvernet ditt når du bruker bitcoin.

Anonymitet ved bitcoin

Er bitcoin helt anonymt å bruke?

Svært mange lurer på om det er anonymt å bruke bitcoin. Det korte svaret på dette er: Nei, bitcoin er ikke helt anonymt, men det er likevel en viss anonymitet ved å bruke bitcoin.

Hvorfor bitcoin

Hvorfor trenger du bitcoin?

Bitcoin har forandret den finansielle verden vi lever i, og her er noen grunner til hvorfor du som ikke allerede eier bitcoins bør vurdere å skaffe deg noen.

Prisen på bitcoin

De fleste er mer opptatt av hva prisen på bitcoin er, og med pris tenker man da på hva bitcoin er verdt i forhold til en annen valuta, for eksempel dollar, euro, pund eller norske kroner.

Bitcoin opprinnelse

Bitcoin opprinnelse

Bitcoin var utviklet av Satoshi Nakamoto. Han (som ingen egentlig vet hvem er) ønsket å påvirke eksisterende betalingssystemer, og resultatet var opphavet til en digital valuta som skulle endre verden for alltid.

Betale med bitcoin

Betale med bitcoin: Fremtidens betalingsmiddel

Bitcoin og kryptovaluta kan teoretisk sett tenkes å erstatte alle andre sentraliserte valuta, og bli fremtidens betalingsmiddel. Økt aksept, begrenset antall og skepsis mot sentralbanker styrker troen på bitcoin.

Handle bitcoin

Hvorfor handle bitcoin

Bitcoin har lave transaksjonsgebyrer, det er et anonymt betalingsmiddel som ivaretar personvern, det er ingen regulering men likevel sikkert. Mest av alt er det en god investering dersom du ønsker å diversifisere din portefølje.

Bitcoin pris

Bitcoin pris og prisutvikling

Bitcoin har hatt en fantastisk prisutvikling, men det er bare begynnelsen, sier eksperter. I 2013 så vi bitcoin over $100 for første gang, i 2014 over $1000, og snart kanskje over $10K eller $100K?

Norske kroner vs bitcoin

Sparepengene dine er ikke så trygge som du tror

Å spare penger i norske kroner i banken høres ut som det sikreste og mest fornuftige man kan gjøre. I realiteten er det ingen som vet hvor sikkert dette faktisk er. Bitcoin er kanskje et bedre alternativ.

Bitcoins fremtid

Bitcoins fremtid: En analyse

Hvorfor handle bitcoin, når vi allerede har mulighet til å tjene penger på å handle euro, dollar og annen valutahandel i etablerte valuta? Her er en kortfattet analyse om bitcoins fremtid.

Anskaffe bitcoin penger

Hvordan anskaffer du deg bitcoin

Mange har blitt millionærer på bitcoin, noen har til og med blitt milliardærer. Her får du en oversikt over hvordan man kan anskaffe seg bitcoin.