Sparepengene dine er ikke så trygge som du tror

Å spare penger i norske kroner i banken høres ut som det sikreste og mest fornuftige man kan gjøre. I realiteten er det ingen som vet hvor sikkert dette faktisk er. Bitcoin er kanskje et bedre alternativ.

norske kroner bitcoin
25. mai 2024 av Mynter.net / Bitcoin

Gratis bitcoin- og kryptovaluta trading - Prøv demo her!

Det er både dumdristig og naivt å plassere all sin kapital i bitcoin. Ingen vet om denne valutaen kommer til å beholde sin verdi i fremtiden.

Like dumdristig er det å satse alt på norske kroner. Dersom bitcoin kommer til å ta over for andre valutaer, slik enkelte eksperter hevder, vil det ikke da også bety at valuta som norske kroner kommer til å devalueres?

Å spare kun i norske kroner er derfor mer risikabelt enn hva man skulle tro. Norske kroner kan på samme måte som alle andre valuta miste kjøpekraft.

Kjøp et brød til en million kroner

Et brød koster kanskje 1 million kroner i 2050, eller eventuelt 0.00000001 bitcoin. Det er det ikke mulig å estimere i dag. Derfor må man tilpasse seg og innrette seg etter ulike scenarioer som kan inntreffe.

Å spare penger i norske kroner på en sparekonto med bankgaranti er ikke så risikofritt som finansnæringen skal ha det til. Slike trygge plasseringer kan bære på skjulte farer som man ikke oppdager før det er for sent.

En investering i bitcoin kan være en investering i din fremtid

Bitcoin kan fortsatt feile, og det er derfor ingen garanti som tilsier at det å sette penger på bitcoin vil gjøre deg rik, eller i det hele tatt gi deg en avkastning. Ja, du kan tape penger dersom du velger å satse pengene dine på bitcoin. Det er en mulighet.

Uansett hva som vil skje, er det viktig å ta dette i betraktning:

Dersom ekspertene får rett, og dersom bitcoin kommer til å bli så mye mer verdifull i fremtiden, hva vil da skje med norske kroner, dollar, euro og andre valutaer?

Mange tenker kanskje at det å satse penger på bitcoin høres risikabelt ut. Det de samme menneskene kanskje ikke har overveid, er at det å kun eie en valuta, som norske kroner, også innebærer en risiko.

Hvis bitcoins faktisk har en eventyrlig prisutvikling i vente, da er det ikke usannsynlig at dette vil negativt påvirke alle andre etablerte valutaer, og det med et omfang som er vanskelig å forestille seg i dag.

Bitcoin høres kanskje ut som høyrisiko-investering, men bli ikke overrasket om det i ettertid skal vise seg at det mest risikable var å kun eie sentraliserte valutaer som kroner, dollar, euro.

Slik det ser ut i dag, er blockchain fremtidens teknologi, og bitcoin fremtidens betalingsmiddel.

Sentraliserte valuta som euro og ikke minst mindre nasjonale valuta (som norske kroner, yen, zloty, svenske kroner, og så videre) vil bli betydelig svekket dersom landet svekkes. Bitcoin er mye mer robust på dette området, og derfor attraktivt for mange investorer som søker en trygg havn.

spare penger'

Handle bitcoin og andre kryptovaluta på nett Handle krypto her

Handle bitcoin online

Handle bitcoin og annen kryptovaluta: De beste sidene til kryptokjøp og -salg

Det finnes et hav av tilbydere innen kjøp og salg av bitcoin og annen kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles på uregulerte kryptobørser, men det er risikosport. Heldigvis er det noen nettmeglere som følger utviklingen, og nå kan du handle kryptovaluta via regulerte og trygge markedsplasser.

Kryptovaluta foredrag

Foredrag om bitcoin og kryptovaluta

Her har vi samlet noen foredrag fra universiteter om bitcoin og kryptovaluta. Disse er gratis og koster deg kun den tiden det tar å se disse.

Hvordan kjøpe Bitcoin

Hvordan kjøpe Bitcoin

Kryptovaluta har blitt populært, og mange ønsker et raskt svar på hvordan man kjøper bitcoin. Målet med denne artikkelen er å hjelpe deg å kjøpe din første bitcoin.

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Bitcoin er noe alle vil ha, men likevel er det mange som klør seg i hodet over hvordan man kan få tak i bitcoins. Dette innlegget vil forhåpentligvis kurere kløe i hodebunnen samtidig som du vil få hjelp til å tilegne deg dine første bitcoin.

Få en bitcoin-lommebok

Få en bitcoin-lommebok

Det er ikke vanskelig å lage en bitcoin-lommebok. Det finnes allerede mange måter å gjøre dette på, og her skal vi gi deg noen ideer til hvordan du kan begynne.