Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Bitcoin er noe alle vil ha, men likevel er det mange som klør seg i hodet over hvordan man kan få tak i bitcoins. Dette innlegget vil forhåpentligvis kurere kløe i hodebunnen samtidig som du vil få hjelp til å tilegne deg dine første bitcoin.

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?
21. mai 2024 av Mynter.net / Bitcoin

Gratis bitcoin- og kryptovaluta trading - Prøv demo her!

Bitcoin tiltrekker mennesker i alle samfunnslag. For noen er det bitcoin-prisen og profittmuligheter som tiltrekker, andre lar seg fascinere av den underliggende blokkjede-teknologien.

Noen ser muligheten til å tjene penger og å bli rik på bitcoin, andre ser nye muligheter innen handel på nett. I tillegg finnes det mange andre gode grunner til å anskaffe seg bitcoin.

Det kan altså være mange årsaker til hvorfor noen ønsker seg bitcoins, men det er ikke vanskelig å forstå at stadig flere får lyst til å få tak i bitcoins.

Slik får du tak i bitcoin

Det er utrolig mange måter å kjøpe bitcoin på, og her er bare noen forslag.

Det enkleste om man ønsker å køjpe bitcoin i seg selv (og ikke et derivat som kun speiler bitcoin-kursen) er nok å benytte en bitcoin-børs eller bitcoin-forhandler.

Eksempler på hvor du kan kjøpe bitcoin:

  • Coinbase
  • Indacoin
  • Kraken
  • LocalBitcoins
  • SpectroCoin

Dette er som sagt bare noen eksempler, og det anbefales at man gjør sine egne undersøkelser.

Tjene penger i form av bitcoins:

Et annet alternativ er å tjene penger i form av bitcoins. Hvis du skal motta en betaling, for eksempel fordi du har utført et oppdrag for noen via nettet, så kan du kreve at betalingen skal skje i bitcoin.

Dette er en enkel og effektiv måte å tilegne seg sine første bitcoins, med den forutsetning at man har noen som skal betale deg og som allerede eier bitcoins.

Tjenester som BitPay gjør det enkelt å fakturere i bitcoin. Denne tjenesten er igjen bare ett eksempel, og det finnes mange andre aktører. Gjør egne underøkelser og finn den som passer best for ditt behov.

Bitcoin mining: Utvinning av digitale valuta

Man kan som du sikkert allerede vet "grave" etter bitcoin. Det er ikke en type graving som krever spade eller til en gruve.

Bitcoin mining er gull-rushet for den moderne gruvearbeider. Gruvedrift i den digitale kryptovaluta-verdenen er noe man kan gjøre på mange måter.

Det er mulig å gjøre det via en egen datamaskin, eller man kan benytte gruvetjenester i nettskyen (cloud mining services).

Det er ikke lett å lykkes med bitcoin mining i dag som privatperson. For noen år siden var det betydelig enklere, men nå er det mange profesjonelle aktører inne i bildet, og det er ikke lett å tjene penger med tanke på at marginene er så små. For en som driver med bitcoin mining på hobbybasis er det faktisk mer sannsynlig at man vil tape penger fordi strømkostnader vil spise opp eventuell fortjeneste.

Handle bitcoin og andre kryptovaluta på nett Handle krypto her

Handle bitcoin online

Handle bitcoin og annen kryptovaluta: De beste sidene til kryptokjøp og -salg

Det finnes et hav av tilbydere innen kjøp og salg av bitcoin og annen kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles på uregulerte kryptobørser, men det er risikosport. Heldigvis er det noen nettmeglere som følger utviklingen, og nå kan du handle kryptovaluta via regulerte og trygge markedsplasser.

Kryptovaluta foredrag

Foredrag om bitcoin og kryptovaluta

Her har vi samlet noen foredrag fra universiteter om bitcoin og kryptovaluta. Disse er gratis og koster deg kun den tiden det tar å se disse.

Hvordan kjøpe Bitcoin

Hvordan kjøpe Bitcoin

Kryptovaluta har blitt populært, og mange ønsker et raskt svar på hvordan man kjøper bitcoin. Målet med denne artikkelen er å hjelpe deg å kjøpe din første bitcoin.

Få en bitcoin-lommebok

Få en bitcoin-lommebok

Det er ikke vanskelig å lage en bitcoin-lommebok. Det finnes allerede mange måter å gjøre dette på, og her skal vi gi deg noen ideer til hvordan du kan begynne.

Begynne med bitcoin: Slik handler du bitcoin

Begynne med bitcoin: Slik handler du bitcoin

Er du nybegynner i bitcoin og prøver å finne ut hvordan du kommer i gang med bitcoin? Da er du på riktig sted. Få greie på alt det som er viktig å vite om bitcoin i første omgang.