Hvorfor handle bitcoin

Bitcoin har lave transaksjonsgebyrer, det er et anonymt betalingsmiddel som ivaretar personvern, det er ingen regulering men likevel sikkert. Mest av alt er det en god investering dersom du ønsker å diversifisere din portefølje.

handle bitcoin
26. mai 2024 av Mynter.net / Bitcoin

Gratis bitcoin- og kryptovaluta trading - Prøv demo her!

Fordelene med å handle bitcoin er mange, men her er de viktigste:

Transaksjonsgebyrer ved bitcoin-handel er nærmest ikke-eksisterende.

Ja, det koster noe, men dette er minimalt sammenlignet med hva det koster å benytte kredittkort eller bankkort.

Selv om din bank betaler disse kostnadene for deg, vil det til slutt være brukeren som finansierer disse kostnadene.

Du tenker kanskje at handel i butikk er gratis med bankkort, men for banken er det en kostnad, og i realiteten er det en kostnad som til slutt brukerene må betale, men dette er så skjult at nesten ingen tenker på dette, svært forenklet og (kanskje noe misvisende) kan man si at kostnaden bakes inn i prisen på valutaen.

Poenget er at bitcoin-transaksjoner er mye rimeligere enn transaksjoner som er avhengig av regulering, myndigheter, finansinstitusjoner og et omfattende apparat av forskjellige tjenester.

Anonyme betalinger med bitcoin

Bitcoin tillater at transaksjoner kan utføres anonymt. Til forskjell fra bankbetaling vil det ikke være mulig å linke denne betalingen tilbake til et individ, da betalinger i bitcoin ikke er koblet mot din personlige informasjon.

Transaksjoner blir ført til adresser som ikke kan knyttes til en fysisk person. Bitcoin-adresser er gjennom blokkjede-systemet tilrettelagt slik at krypto-lommeboken skaper en ny adresse for hver eneste trasaksjon.

Ingen regulering, og det kan være en bra ting

Noen assosierer kanskje bitcoin med anarki og lovløse tilstander, og kun et betalingsmiddel som er interessant for kriminelle. Det er langt fra sannheten.

Ja, bitcoin er en digital valuta som ikke reguleres av myndigheter eller noen sentralbanker eller et fåtall mektige individer.

Ingen kan vite hvor mye bitcoin en person eier, og myndighetene kan ikke skattelegge, konfiskere eller gjøre annet med disse midlene. Det er dine penger, og det vil forbli dine penger dersom man følger prosedyrer for sikker oppbevaring av krypteringsnøkkelen.

Bitcoin er veldig sikkert

I motsetning til hva enkelte tror, er bitcoin en digital valuta som har mye bedre sikkerhet ved transaksjoner enn hva som gjelder for betalinger med debetkort eller kredittkort.

Ved bruk av blokkjede-teknologi er det mange lag av sikkerhet bygd inn i transaksjoner foretatt med bitcoin, og det finnes dessuten ytterligere tiltak man kan gjøre for å øke sikkerheten ytterligere. Et lite eksempel på dette er å endre adressen på lommeboken med jevne mellomrom, dette beskytter ditt personvern såvel som å hindre cyberkriminelle fra å stjele din personlige informasjon.

Diversifisering, diversifisering, diversifisering

Det å eie bitcoin gir deg en mer diversifisert portefølje, enn om all kapital skal være tilknyttet ordinære valuta. Ingen vet hva som vil skje med bitcoin i fremtiden, men det er heller ikke sikkert at det er så mye tryggere å spare i valutaer som styres av en sentralbank, slik som dollar, euro eller pund.

En investering på 1000 kroner i bitcoin i 2010 ville gitt deg en avkastning på 350.000 kroner i 2017. Eventyret er spådd til å fortsette, og mange eksperter mener at det forstatt er mye mer å hente før en eventuell topp er nådd.

Dersom bitcoin blir det dominerende betalingsmiddel i fremtiden, vil nok prisen mangedoble seg fra dagens nivå.

Uansett hva som skjer med prisutvikling i bitcoin, er det ingen tvil om at det kan være smart å diversifisere sin portefølje, og det å ta inn bitcoin i porteføljen vil være et element av en slik diversifiseringsstrategi.

Handle bitcoin og andre kryptovaluta på nett Handle krypto her

Handle bitcoin online

Handle bitcoin og annen kryptovaluta: De beste sidene til kryptokjøp og -salg

Det finnes et hav av tilbydere innen kjøp og salg av bitcoin og annen kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles på uregulerte kryptobørser, men det er risikosport. Heldigvis er det noen nettmeglere som følger utviklingen, og nå kan du handle kryptovaluta via regulerte og trygge markedsplasser.

Kryptovaluta foredrag

Foredrag om bitcoin og kryptovaluta

Her har vi samlet noen foredrag fra universiteter om bitcoin og kryptovaluta. Disse er gratis og koster deg kun den tiden det tar å se disse.

Hvordan kjøpe Bitcoin

Hvordan kjøpe Bitcoin

Kryptovaluta har blitt populært, og mange ønsker et raskt svar på hvordan man kjøper bitcoin. Målet med denne artikkelen er å hjelpe deg å kjøpe din første bitcoin.

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Bitcoin er noe alle vil ha, men likevel er det mange som klør seg i hodet over hvordan man kan få tak i bitcoins. Dette innlegget vil forhåpentligvis kurere kløe i hodebunnen samtidig som du vil få hjelp til å tilegne deg dine første bitcoin.

Få en bitcoin-lommebok

Få en bitcoin-lommebok

Det er ikke vanskelig å lage en bitcoin-lommebok. Det finnes allerede mange måter å gjøre dette på, og her skal vi gi deg noen ideer til hvordan du kan begynne.