Betalinger med bitcoin er irreversible

Det er ikke mulig å angre på en bitcoin-betaling. Gjort er gjort og spist er spist. Betalinger med bitcoin er altså irreversible.

Irreversible bitcoinbetalinger
26. mai 2024 av Mynter.net / Bitcoin

Gratis bitcoin- og kryptovaluta trading - Prøv demo her!

Ingen betaling med bitcoin kan bli reversert. Det betyr imidlertid ikke at personen du betalte til ikke kan betale deg tilbake.

Dersom du betaler en person, og du for eksempel betaler for mye, så er du avhengig av mottakerens godvilje for å få pengene tilbake.

For eksempel, du glemte et komma, og betalte 1000,- i stedet for 10,00. En du stoler på ville da tilbakebetalt 990,- uten spørsmål. I motsatt fall, dersom mottaker velger å ikke betale deg tilbake, har du lært en dyr lekse.

Bitcoin-transaksjoner er irreversible. Det er derfor viktig å være sikker på at man betaler riktig beløp og til riktig bitcoin-adresse.

Sikkerhetsmekanismer innebygd i bitcoin beskytter til en viss grad mot det å betale til feil lommebok. Adressen er beskyttet mot skrivefeil, slik at du ikke skal sende penger til feil adresse ved et uhell.

Handle bitcoin og andre kryptovaluta på nett Handle krypto her

Handle bitcoin online

Handle bitcoin og annen kryptovaluta: De beste sidene til kryptokjøp og -salg

Det finnes et hav av tilbydere innen kjøp og salg av bitcoin og annen kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles på uregulerte kryptobørser, men det er risikosport. Heldigvis er det noen nettmeglere som følger utviklingen, og nå kan du handle kryptovaluta via regulerte og trygge markedsplasser.

Kryptovaluta foredrag

Foredrag om bitcoin og kryptovaluta

Her har vi samlet noen foredrag fra universiteter om bitcoin og kryptovaluta. Disse er gratis og koster deg kun den tiden det tar å se disse.

Hvordan kjøpe Bitcoin

Hvordan kjøpe Bitcoin

Kryptovaluta har blitt populært, og mange ønsker et raskt svar på hvordan man kjøper bitcoin. Målet med denne artikkelen er å hjelpe deg å kjøpe din første bitcoin.

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Bitcoin er noe alle vil ha, men likevel er det mange som klør seg i hodet over hvordan man kan få tak i bitcoins. Dette innlegget vil forhåpentligvis kurere kløe i hodebunnen samtidig som du vil få hjelp til å tilegne deg dine første bitcoin.

Få en bitcoin-lommebok

Få en bitcoin-lommebok

Det er ikke vanskelig å lage en bitcoin-lommebok. Det finnes allerede mange måter å gjøre dette på, og her skal vi gi deg noen ideer til hvordan du kan begynne.