Betale med bitcoin: Fremtidens betalingsmiddel

Bitcoin og kryptovaluta kan teoretisk sett tenkes å erstatte alle andre sentraliserte valuta, og bli fremtidens betalingsmiddel. Økt aksept, begrenset antall og skepsis mot sentralbanker styrker troen på bitcoin.

betale
30. mai 2024 av Mynter.net / Bitcoin

Gratis bitcoin- og kryptovaluta trading - Prøv demo her!

Det er ingen tvil om at bitcoin har kommet for å bli, men prisen på bitcoin stopper nok ikke ennå. Her er elementer som taler for at prisen på bitcoin kommer til å fortsette å øke i de kommende årene:

Økt aksept fra brukere og bedrifter medfører at bitcoin blir et stadig mer utbredt betalingsmiddel.

Myndighetene kan bestemme seg for å regulere bruken, men teknologien bitcoin bygger på, blockchain, er bedre enn det finansverdenen ellers benytter. Det at finansinstitusjoner forsøker å tviholde på utdatert teknologi er i seg selv et tegn på at dette er et paradigmeskifte.

Etablerte aktører vil ofte være reserverte i forhold til ny og bedre teknologi, inntil fordelene blir så åpenbare at det ikke finnes noen unnskyldning for å ta overgangen inn i fremtiden.

Det begrensede antallet bitcoin vil medføre at det ikke er mulig å trykke opp flere penger, slik myndighetene og sentralbankene har gjort i mange, mange år. Skepsis mot sentralbanker og det økonomiske systemet er kanskje en av grunnene til at kryptovaluta allerede har blitt så populært som det har blitt.

Bitcoin er underlagt regler kun definert av blokkjedeteknologien, og dette medfører at det aldri vil bli flere bitcoins i omløp enn hva som ble definert helt i starten.

Usikkerhet i verden og frykt for økonomisk kollaps og konflikt er dårlige nyheter for valutamarkedet, med unntak av kryptovaluta som kommer til å bli påvirket i mindre grad av slike uroligheter. Bitcoin er langt mindre berørt av sosiopolitiske forhold og det vil være rimelig å anta at dette vil øke etterspørselen i urolige tider.

Etter hvert som flere aktører velger å akseptere bitcoin som betalingsmiddel, vil vi også sannsynligvis se at prisen på bitcoin kommer til å stige ytterligere.

Det kommer nesten ukentlig nyheter om større bedrifter som enten aksepterer eller vurderer å akseptere bitcoin i nær fremtid. Dette vil øke bruken, og etterspørselen etter bitcoin antas å fortsette å vokse også de kommende årene.

betaling med bitcoin

Handle bitcoin og andre kryptovaluta på nett Handle krypto her

Handle bitcoin online

Handle bitcoin og annen kryptovaluta: De beste sidene til kryptokjøp og -salg

Det finnes et hav av tilbydere innen kjøp og salg av bitcoin og annen kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles på uregulerte kryptobørser, men det er risikosport. Heldigvis er det noen nettmeglere som følger utviklingen, og nå kan du handle kryptovaluta via regulerte og trygge markedsplasser.

Kryptovaluta foredrag

Foredrag om bitcoin og kryptovaluta

Her har vi samlet noen foredrag fra universiteter om bitcoin og kryptovaluta. Disse er gratis og koster deg kun den tiden det tar å se disse.

Hvordan kjøpe Bitcoin

Hvordan kjøpe Bitcoin

Kryptovaluta har blitt populært, og mange ønsker et raskt svar på hvordan man kjøper bitcoin. Målet med denne artikkelen er å hjelpe deg å kjøpe din første bitcoin.

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Bitcoin er noe alle vil ha, men likevel er det mange som klør seg i hodet over hvordan man kan få tak i bitcoins. Dette innlegget vil forhåpentligvis kurere kløe i hodebunnen samtidig som du vil få hjelp til å tilegne deg dine første bitcoin.

Få en bitcoin-lommebok

Få en bitcoin-lommebok

Det er ikke vanskelig å lage en bitcoin-lommebok. Det finnes allerede mange måter å gjøre dette på, og her skal vi gi deg noen ideer til hvordan du kan begynne.