Blockchain, også kjent som blokkjede

Blockchain er en spennende teknologi som ikke nødvendigvis trenger å dreie seg om bitcoin eller finans i det hele tatt. Lær mer om blokkjeder her.

Blockchain
26. mai 2024 av Mynter.net / Bitcoin

Gratis bitcoin- og kryptovaluta trading - Prøv demo her!

Blockchain er kort og godt en offentlig bok som er distribuert over nettverket (engelsk: public distributed ledger).

Fordelen med blokkjeder er at de er både offentlige og distribuert, slik at alle kan se all historikk samtidig som de kan kontrollere og verifisere at alt er som det skal være.

Hver gang noen gjør noe som skal registreres i blokkjeden, så må dette legges til kjeden og lagres der for all fremtid. For eksempel i forhold til en bitcoin-transaksjon, så vil informasjon om denne transaksjonen bli lagt til blokkjeden, og alle som har tilgang til nettverket kan gå inn og kontrollere denne transaksjonen.

Bitcoin blokkjeden kan sees på som en database over alle transaksjoner der hver datamaskin med programvare som er i stand til å operere en bitcoin-lommebok har en kopi av alle transaksjoner som har funnet sted i bitcoins historie (hver datamaskin med slik programvare kalles en bitcoin node).

Verdt å bemerke er at hver blokk i blokkjeden legges til i kronologisk rekkefølge, og det må gjøres slik siden den har en såkalt hash av den forrige blokken. En hash er kort og godt et tall som representerer en større mengde data (tallene her er på hexadesimal-form, og dermed kan de inneholde både tall og noen utvalgte bokstaver).

Handle bitcoin og andre kryptovaluta på nett Handle krypto her

Handle bitcoin online

Handle bitcoin og annen kryptovaluta: De beste sidene til kryptokjøp og -salg

Det finnes et hav av tilbydere innen kjøp og salg av bitcoin og annen kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles på uregulerte kryptobørser, men det er risikosport. Heldigvis er det noen nettmeglere som følger utviklingen, og nå kan du handle kryptovaluta via regulerte og trygge markedsplasser.

Kryptovaluta foredrag

Foredrag om bitcoin og kryptovaluta

Her har vi samlet noen foredrag fra universiteter om bitcoin og kryptovaluta. Disse er gratis og koster deg kun den tiden det tar å se disse.

Hvordan kjøpe Bitcoin

Hvordan kjøpe Bitcoin

Kryptovaluta har blitt populært, og mange ønsker et raskt svar på hvordan man kjøper bitcoin. Målet med denne artikkelen er å hjelpe deg å kjøpe din første bitcoin.

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Bitcoin er noe alle vil ha, men likevel er det mange som klør seg i hodet over hvordan man kan få tak i bitcoins. Dette innlegget vil forhåpentligvis kurere kløe i hodebunnen samtidig som du vil få hjelp til å tilegne deg dine første bitcoin.

Få en bitcoin-lommebok

Få en bitcoin-lommebok

Det er ikke vanskelig å lage en bitcoin-lommebok. Det finnes allerede mange måter å gjøre dette på, og her skal vi gi deg noen ideer til hvordan du kan begynne.