Bitcoin mining: Grave etter bitcoins?

Bitcoin mining vil si å utvinne bitcoin fra det kryptologiske universet. Det har lite til felles med vanlig gullgraving eller gruvedrift, men noen fellestrekk er det kanskje. Lær om bitcoin mining her.

Bitcoin mining

Bitcoin mining og gullgraving har kanskje visse fellestrekk, men for det meste er det to vidt forskjellige aktiviteter. Omtrent like forskjellig som et moderne datageni og en gullgraver fra 1800-tallet.

21. mai 2024 av Mynter.net / Bitcoin

Gratis bitcoin- og kryptovaluta trading - Prøv demo her!

Å mine etter bitcoins (engelsk-norsk, "maine etter bittkåins") krever verken spade eller en gruve å lete i.

Det er derimot slik at det finnes kun et begrenset antall bitcoins. Totalt er det 21 millioner bitcoins som vil være i sirkulasjon når alt er ferdig "gravd ut".

Man antar at det vil ta over 100 år til alle bitcoins er utvunnet fra kryptonisk fjellgrunn. Inntil videre kan alle som vil tjene penger på bitcoin mining, men det krever omfattende ressurser og kunnskap om man skal gjøre dette til en lønnsom affære. Strømbruken ved bitcoin-mining er betydelig, og marginene er små slik at verdien av det man får ut av bitcoins kan være marginal i forhold til det man må betale i strømutgifter og datautstyr.

Slik utføres bitcoin mining

Det du trenger er datautstyr som er kraftig nok til å prosessere komplekse matematiske utregninger. Den som driver med utvinning av bitcoin vil ikke bare kunne finne bitcoins og dermed tjene penger til seg selv, men det å drive med dette vil også gjøre nettverket sikrere og bedre for alle andre som er avhengig av nettverket.

Det tar lang tid å utvinne nye bitcoins. En vesentlig forskjell er imidlertid at med gull så vil man nok aldri klare å utvinne alt på jorden, og dersom det skulle være tilfelle, så er det fortsatt mye gull ute i universet. Bitcoins er krevende å utvinne, men man antar at det meste vil bli minet i løpet av de neste 100 årene.

Det finnes dedikert hardware som er beregnet på å utvinne bitcoins. Man kan også bruke datamaskinens CPU (prosessoren) eller GPU (grafikkprosessoren) til dette, men det går ikke like raskt, eller det krever for mye strøm til at det er lønnsomt.

Bitcoin mining i nettskyen

Det er også mulig å drive med mining i nettskyen. På den måten kan man man omgå kravet om å benytte eget utstyr.

I stedet for å kjøpe utstyret selv vil man i stedet leie utstyret via en tredjepart, eller en tjenesteleverandør. På den måten trenger man ikke investere så mye før man kommer i gang. Ulempen er selvfølgelig at det også begrenser hvor mye man kan tjene.

Selv om det ikke innebærer investeringer i utstyr, så vil man som regel måtte betale for å benytte tjenestene.

Det kan være en fantastisk lett måte å tjene penger på, men det krever også at man finner en leverandør man kan stole på. I mange tilfeller kan det ta en stund før pengene begynner å rulle inn.

Dersom du kjøper en tjeneste som baserer seg på bitcoin mining i nettskyen, vil du i praksis støtte en annens utvinningsvirksomhet, og gjennom ditt finansielle bidrag vil du altså hjelpe disse folkene i å tjene penger, og for dette bidraget blir du belønnet.

Skal man satse stort kan det kanskje være bedre å gå "all in" og bygge opp en egen serverpark med spesialutstyr for utvinning av bitcoin. Dette krever at man investerer mye tid og penger, for ikke å snakke om at man må ha en hel del spesifikke kunnskaper om det man holder på med. Bitcoin mining i nettskyen er derfor et spennende alternativ.

Et spennende alternativ til bitcoin mining

Det som kanskje er enda mer spennende, tatt i betrakning at bitcoin-kursen er preget av relativt store endringer, er trading med bitcoin gjennom derivater.

Ved derivathandel i bitcoin trenger man ikke tenke på hvordan man skal beskytte sin digitale bitcoin-lommebok, eller om en bitcoin-børs hvor du har lagret dine bitcoins har blitt hacket. Det eneste du trenger å fokusere på er den globale bitcoin-prisen. Alt annet er uvesentlig.

Her kan du lære mer om det å tjene penger på bitcoin trading.

Handle bitcoin og andre kryptovaluta på nett Handle krypto her

Handle bitcoin online

Handle bitcoin og annen kryptovaluta: De beste sidene til kryptokjøp og -salg

Det finnes et hav av tilbydere innen kjøp og salg av bitcoin og annen kryptovaluta. Kryptovaluta kan handles på uregulerte kryptobørser, men det er risikosport. Heldigvis er det noen nettmeglere som følger utviklingen, og nå kan du handle kryptovaluta via regulerte og trygge markedsplasser.

Kryptovaluta foredrag

Foredrag om bitcoin og kryptovaluta

Her har vi samlet noen foredrag fra universiteter om bitcoin og kryptovaluta. Disse er gratis og koster deg kun den tiden det tar å se disse.

Hvordan kjøpe Bitcoin

Hvordan kjøpe Bitcoin

Kryptovaluta har blitt populært, og mange ønsker et raskt svar på hvordan man kjøper bitcoin. Målet med denne artikkelen er å hjelpe deg å kjøpe din første bitcoin.

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Skaffe bitcoins: Hvordan får du tak i bitcoin?

Bitcoin er noe alle vil ha, men likevel er det mange som klør seg i hodet over hvordan man kan få tak i bitcoins. Dette innlegget vil forhåpentligvis kurere kløe i hodebunnen samtidig som du vil få hjelp til å tilegne deg dine første bitcoin.

Få en bitcoin-lommebok

Få en bitcoin-lommebok

Det er ikke vanskelig å lage en bitcoin-lommebok. Det finnes allerede mange måter å gjøre dette på, og her skal vi gi deg noen ideer til hvordan du kan begynne.